luni, 15 septembrie 2008

Vacanta Turism -HOTIE LA DRUMUL MARE

Vacanta Turism -HOTIE LA DRUMUL MARE 

Articol preluat de pe forum

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=58283&st=1008&gopid=5226865&#entry5226865

Buna ziua

Ma numesc Marinela si ma bucur ca am gasit acest forum unde fiecare isi poate impartasi din experienta neplacuta pe care a avut-o folosind o anumita agentie de turism
Daca stiam de existenta acestui forum cred ca nu mai cream blogul si as fi scris aici totul. Insa ieri am inceput deja sa depan amintirile pe blog, va dau adresa unde ma gasiti si unde puteti citi prin tot ce am trecut vizitand Parisul cu agentia Vacanta Turism din Bucuresti 
http://vacantaturism.blogspot.com/

Anul acesta am patit-o din nou si ma intreb oare de cate ori trebuie sa o patim pentru ea ne lecui de agentii.
Daca incerci sa discuti cu managerii sau cu sefii de acolo , ti se pune in fata contractul semnat si iti spun in fata ca poti reclama unde vrei tu ca nu vei castiga nimic. Si partial este adevarat ca anul trecut am reclamat la OPC si nu am rezolvat nimic.
Acum nu voi mai reclama nicaieri ci voi scrie pe net, pentru a afla cat mai multi despre cat de neseriosi sunt .

Ce m-a deranjat foarte mult a fost faptul ca desi excursia costa 445euro pana la urma a trebuit sa mai scoatem din buzunar in plus aproape 200 euro, bani care au fost impartiti intre ghid si agentie, bani necontabilizati. Si cum in autocar am fost 68 va dati seama ca profitul din acesti bani stransi a fost mai mare de cat comisionul de agentie.
Pe scurt cum se desfasoara afacerea.
La agentie ti se spune spune ca in afara de obiectivele trecute in program se vor organiza excursii optionale si sunt enumerate cateva:
.· excursiile si vizitele optionale (V. Loirei 30 €, Frankfurt 8 €, Fontainbleau 10 €, Bruxelles 20€, Croaziera pe Dunare 12 € fara cina /28 € cu cina) , toate minim 30 turisti;

Desi in program ti se spune ca in ziua 7 -a vei avea urmatorul program:
Ziua 7. PARIS- FONTAINEBLEAU- VALEA LOIREI(470 km)
Mic dejun. Excursie optionala la Palatul Fontainebleau, impresionant prin rafinamentul desavarsit si apoi in continuare pe Valea Loirei. Se viziteaza cel mai renumit castel: Chambord, ce domina peisajul cu arhitectura sa medievala, iar la intoarcerea spre Paris, oprire in pitorescul orasel Blois pentru a vizita Castelul incarcat de istorie. Cazare la Paris.
acolo de fapt vei afla ca daca vrei sa mergi pe valea loirei trebuie sa mai achiti inca 30 euro si daca vrei sa vizitezi si castelul inca 10 euro.

Ca sa te pacaleasca de la inceput ti se spune ca daca achiti 30 de euro la bucuresti primesti gratuit vizita la castel.
Deci platesti un lucru de doua ori

Dar acesta nu a fost nimic in comparatie cu cu jecmaneala zilnica.
Domnul ghid CUCU care de fapt este un ghid foarte bine pregatit profesional, dar si pregatit sa iti ia banii pentru fiecare cuvant spus, organiza in fiecare zi care o excursie optionala care costa in jur de 12-14 euro . De fapt excursia optionala consta in iesirea de pe autostrada pe un alt traseu prin comune si sate pe sosele nationale cum sunt la noi.
Astfel puteai vedea care este adevarata viata la tara in strainatate. Mai trecea si pe la o biserica si gata . Pentru acest lucru cum am spus iti lua banii fara chitanta fara nici un act justificativ. asa dorea el si asa facea.
Dupa ce oamenii s-au prins care este miscarea, a doua zi, domnul ghid a vrut sa faca iar un ocol pe la un deal unde s-a ascuns hitler, pe la cuibul vulturilor.langa salsburg. Iar o cacealma care ne-a costat 14 euro. Si ca sa vedeti unde duce marsavia acestui ghid, cei care nu au vrut sa plateasca optionalul , au fost dati jos din autocar si lasati intr-o gara la 6 km de salsburg, timp de 3 ore cat ne-a plimbat pe noi la vulturi.
A iesit scandal, dar degeaba pentru ca si in zilele urmatoare procedura de stors bani era aceasi .
Culmea a fost cand in ziua a 6 a cand era trecut timp liber la dispozitie pentru a vizita parisul, el a organizat un optional si s-a oferit sa ne duca cu autocarul de la hotel in centru , sa ne duca la doua muzee si un parc , pentru care ne-a mai luat 12 euro, spunandu-ne ca este periculos sa mergi singur de capul tau in paris ca poti fi atacat in metrou sau pe anumite strazi.
Din cauza acestor optionale numarul km parcursi zilnic crestea substantial si ajungeam la hotel la cazare numai dupa ora 23 . Intr-o zi, daca mai intarzia 10 minute treceam in ziua urmatoare, deci nu mai aveam dreptul sa ne cazam pentru ca rezervarea era facuta pentru ziua precedenta

Desi excursia in sine ar fi trebuit sa fie ceva minunat, greata pe care ne-a provocat-o acest GHID CUCU a pus capac la toate.

Cum am spus detalii putei gasi pe blogul infiintat spcial http://vacantaturism.blogspot.com/

Va pup pe toti si voi reveni cu amanunte pe masura ce mi le voi aminti

2 comentarii:

Comandantul spunea...

mai este muuult pana sa ajungem sa avem servicii turistice de calitate!!

Vio spunea...

si eu am fost in excursie cu Vacanta si am avut o experienta neplacuta cu cazari pr peronul garii,ghid care ne-a lasat de izbeliste prin orase,optionale pe traseu care nu necesita drumuri suplimentare si care au fost taxate